luni, 22 iulie 2013

Experiment:Absorbția!

La vârsta preșcolară copilul are deja o viziune generală a modului în care interacționează materia universală.Experiențele științifice sunt distractive și exact pe placul copiilor.Astăzi vorbim despre” Știința absorbției”.Dacă vărsați apă pe masă și ștergeți imediat cu un prosop de bucătărie din hârtie, observăm că apa dispare;ea intră în șervet.Așadar e absorbită de către prosop!
Vă propunem un experiment distractiv și sigur, care include procesul absorbției.Pentru această experientă aveți nevoie de următoarele:
                                          -3 pahare(plastic sau sticlă) transparente
                                          -2 tuburi de vopsea tempera(galben și albastru)
                                          -șervet din hârtie pentru bucătărie
                                          -apă de la robinet:)
După ce ne asigurăm că avem totul pregătit, punem puțină vopsea în paharele laterale:unul să aibă vopsea galbenă, iar celălat să conțină vopsea albastră.Apoi turnăm apă, cam jumătate de pahar și amestecăm bine cu o pensulă groasă.

Luați două șervețele și le rulați.Intoduceți un șervet in paharul cu apă galbenă.Asigurați-vă că un capăt de șervețel atârnă în paharul gol, pus în mijloc.Procedați la fel și cu celălalt pahar.
Șervetul va trece de la uscat la umed.În câteva minute culoarea va trece prin șervet pentru că hârtia o va absorbi.Ceea ce se petrece e cu adevarat uimitor!.O să se întâlnească în paharul din mijloc două culori din care se va obține o a treia:)Priviți:
Dacă încercați și alte culori veți obține și alte nuanțe:din albastru și roșu veți avea violet, din galben și roșu veți avea portocaliu etc

Micile experimente știițifice contribuie la dezvoltarea capacității de învățare a preșcolarilor și la dezvoltarea lor mentală.E nemaipomenit să întelegem cum funcționează elementele mediului înconjurător și să hrănim interesul și curiozitatea micuților spre cunoaștere! Copiii se dezvoltă intelectual prin intermediul ipotezelor! E bine să întrebăm,să fim curioși, să explorăm! E valabil atât pentru copii cât și pentru părinți:)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu