miercuri, 17 iulie 2013

STREET ART- street painting!

Arta străzii reprezintă redarea unor imagini artistice pe pavaje, străzi, trotuare, clădiri, folosind materiale temporare (creta). Este o artă interactivă.De obicei se face în piețe sau spații deschise și întinse, iar publicul trebuie doar să-și deschidă și să-și folosească ochi, să vadă în perspectivă.Desenele sunt cu atât mai reușite cu cât ne poftesc într-o lume magică pe nume, ILUZIA:)
Dacă v-am deschis apetitul pentru o porție de artă nonconformistă, vă poftim să serviți câțiva pași în realizarea unei lucrări de Street Art.Necesarul conține:
                                          -o revistă veche 
                                          -o coală de hârtie  format A4
                                          -lipici solid
                                          -carioci
                                          -pensulă groasă
                                          -o cutie de acuarele
                                          -creioane cerate
Pentru că noi reproducem o bucățică din arhitectura urbană care ne înconjoară, vom începe prin a rupe  hârtii mici sau mai mari din revistă.Le lipim pe coala de hârtie nu tocmai întâmplator pentru că ne dorim și o poveste a imaginilor.

Combinația de materiale va da un aspect nonconformist lucrării și cu siguranță unic.Povestea noastră e povestea unui zid-colaj.Se suprapun mai multe imagini, unele mai vechi, altele mai noi, dar toate vorbesc la unison:Orașul e viu!
Desenați porțiuni în care să se vadă cărămizi, colorați prin completare sau prelungire ceea ce pornește de la tipăritura revistei și obțineți efecte deosebite:)

După ce ați terminat desenele în carioca, aplicați câteva tușe de culoare în spațiile rămase albe.Finalul va fi cel mai iubit de către copii: se încarcă pensula cu multă culoare si se stropește foaia.Acest prodedeu se numește ”dripping paint”.
Iată și lucrarea.Sperăm să vă încânte și să vă motiveze! Ca de obicei, invităm copiii să picteze  împreună cu părinții.Distracția e garantată:) Așadar ”open your eyes” și poftiți la ”street art”!
În București puteți admira lucrări ale artiștilor români și străini pe strada pictor Arthur Verona, unde în fiecare an se schimbă picturile de pe ziduri cu ocazia evenimentului cultural ”Street Delivery”! Merită o raită pe acolo!
Am făcut și o selecție a unor lucrări care ne plac nouă:)







Folosiți-vă ochii!E unul din îndemnul artiștilor:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu