sâmbătă, 13 iulie 2013

Pisicuța-suport de șervețele!

Miau! Mi-e foame:)
Cum să implicăm copiii la aranjarea unei mese? Vă oferim o idee distractivă și utilă, numai bună pentru mânuțele inventive ale copiilor noștri.Iată un model de suport pentru șervețele, realizat din carton.Lista cu cele necesare cuprinde:
                                   -o coala de carton colorată (format A4)
                                   -o carioca neagră
                                   -creioane cerate
                                   -o foarfecă
                                   -lipici solid
                                   -o riglă
Măsurați din coala de carton 6cm și decupați pe lungimea colii.Noi am ales un carton violet.Pisica dumneavoastră poate arăta în ce culoare va place:) Țineți cont și de tema întalnirii sau petrecerii la care aveți invitați.Orice amănunt contează!
După decupare, desenați cu creioane cerate linii colorate.Veți obține în final o pisicuță vărgată și haioasă.Într-unul din capete, desenați lăbuțele ușor rotunjite.Decupați cu atenție forma lor.Pentru a obține un contrast reușit, întăriți liniile negre cu o carica.
Acum că ați conturat lăbuțele, îndoiți cartonul la capătul celălalt cam de 2 cm.Veți obține o mică talpă care va fi lipită.Rulați fâșia de carton, aplicați lipici pe talpă și apoi lipiți cu grijă talpa, fix înaintea labuțelor.
Pe cartonul rămas, desenați coada pisicii și o față cât mai jucăușă.Conturați un cerc.În mijloc desenați un triunghi mic cu vârful în jos, care va fi botul.Din vârful triunghiului porniți două bastoane, unul cu deschidere spre dreapta și unul spre stânga.Acum desenați mustățile:)Mai lipsesc doi ochi veseli și urechile.
Decupați capul și coada și le aplicați pe corpul arcuit al pisicii.Capul se lipește în față, puțin mai sus de lăbuțe.Tăiați cartonul arcuit în partea de sus cam de 1,5cm pentru a introduce coada!
Acum pisica e gata! Puteți așeza câteva șervețele în noul suport:) Cu siguranță copiii vor fi bucuroși de realizare, iar invitații vor fi încântați de aspectul vesel și colorat al mesei!

Vă dorim spor, inspirație la bucate și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu