luni, 29 iulie 2013

Cum să faci o lucrare cu mesaj ecologic?

La ce ne gândim mai întâi când spunem VERDE?...la natură,la viață.Cum învățăm să gândim ecologic? protejând natura și tot ce ne înconjoară și tratând cu respect mediul înconjurator.Ni se pare minunată conexiunea dintre copaci, lemn, hârtie, carte, studiu, cunoaștere, gest, atitudine, responsabilitate, grijă, respect etc
 Când explicăm copiilor cum se obține hârtia, ei află cum sunt tăiați copaci pentru ca lemnul lor să fie folosit la fabricarea hârtiei.Ce-ar fi să realizăm o lucrare care să exprime artistic legăturile frumoase dintre elementele mediului înconjurător?Niște cărți care atârnă într-un copac verde, cărți care își vor lua zborul și vor deveni ușor și subtil păsări?!
Vă întrebați de un necesar?iată-l:
                                            -2 coli de hârtie format A4 (una albă, alta verde)
                                            -lipici solid
                                            -pagini dintr-o carte reciclata
                                            -carioci
                                            -creioane colorate
                                            -o foarfecă

Începem prin a desena cărți deschise pe hârtia tipărită.E util să faceți desene de dimensiuni diferite:cele mai mari vor fi lipite în plan apropiat, iar cele mai mici vor sugera planul îndepărtat!
Decupați cărțile cu atenție și trageți o linie cu o carioca pe mijlocul decupajului.Așa veți delimita cele două pagini din fiecare carte decupată.

Din hârtia verde decupați coroana unui copac.Când desenați o coroană bogată, gândiți-vă la o frizură de clovn sau la un nor pufos.Formele seamănă:)

Decupați coroana verde pe care o lipiți pe coala albă de hârtie.Pentru că aveți nevoie și de un trunchi de copac,lipiți coroana în partea de sus a foii.Cu o carioca maro schițați un trunchi zvelt care poate avea o scorbură, o ușă, geamuri sau ce doriți să desenați.

Lipiți cărticelele pe suprafața verde, respectând sugestia noastră legată de planuri:apropiat și îndepărtat.Întăriți și îngroșați liniile cărților.Se vor observa mai bine și desenul în ansamblul lui va fi mai bine conturat.În partea de sus  a foii desenați câteva păsări.Efectul e garantat!


Puteți scrie și un mic mesaj ecologic:)
Sperăm că v-am stârnit curiozitatea și că veți lucra deseori cu materiale reciclabile.E distractiv și in același timp foarte creativ să dam un alt sens materialelor!
Curiozitate: o tonă de hârtie risipită înseamnă pierderea a 700 de coli de scris și a 360 de ziare.O tonă de hârtie reciclată echivalează cu 17 copaci salvați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu