miercuri, 13 februarie 2013

Aventurile lui Frutti






       Era o duminică frumoasă de vară. Familia Marin se pregătea să plece la iarba verde, după o săptămână lungă de muncă.

       Pus în frigider la răcit, Frutti îşi zicea mândru în sinea lui: ,,Ferice de cei care mă vor goli! Sucul e aromat şi natural, ca să nu mai vorbim de noul meu design!”

       Bietul Frutti! Îşi făcea prea multe iluzii! După o partidă de volei, Mihai şi Ana, copiii familiei, au băut pe nerăsuflate sucul rece, lăsându-l pe Frutti gol-goluţ. Asta n-ar fi fost nimic, Frutti ştia care este rostul lui pe lume, dar Mihai l-a aruncat în iarbă. Simţea că îi plesnesc fibrele de polietilenă, de necaz şi striga la cei doi care se pregăteau să plece:

       – Nu mă lăsaţi aici! Nu vreau să mor bătrân şi să îmbolnăvesc firele astea de iarba şi aerul ăsta curat! Luaţi-mă cu voi! Duceţi-mă la coşul cu mase plastice! Nu ştiţi ca puteţi câştiga bani din asta?

       Mihai si Ana nu ştiau. Lipsiseră la ora când doamna învăţătoare le vorbise despre reciclarea ambalajelor din plastic. Nu ştiau că din PET-urile topite se pot face obiecte de uz casnic şi chiar jucării.

        Frutti a rămas trist, îngropat în iarba verde şi deasă. Lacrimile de suc s-au uscat rapid sub soarele arzător şi ştia ca îl aşteaptă un sfârşit lung şi chinuitor de  zeci de ani.

         Noroc cu nişte copii de toată isprava, care au venit împreună cu învăţătoarea lor să cureţe spaţiile verzi şi să ducă obiectele aruncate de alţii la centrele de colectare, pentru a fi reciclate.

      Optimist, Frutti îşi dorea sa se reîncarneze într-o carcasă de CD, ca să asculte muzică mereu.


Cupicul Radu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu