duminică, 3 februarie 2013

Rilă-Iepurilă


Pentru că ne plac poveştile cu Rilă-Iepurilă şi nimic nu e mai amuzant decât să avem propriul nostru iepuraş, am decis să facem unul din carton. Poate fi roz, verde, mov sau maro cu picăţele aurii - al nostru este auriu şi rudă cu Iepurele din Winnie the Pooh. 
Un iepure se construieşte cu multă migală şi materiale alese cu grijă. Aveţi nevoie de:   




 1. o coală A4
 2. foarfecă
 3. cartoane colorate
 4. carioci şi creioane colorate
 5. autocolant ( de tot felul pentru urechile       iepurelui)
 6. pastă corectoare pentru dinţii iepurelui
 7. o pereche de ochi cu adeziv
 8. un tub de lipici solid



Pentru început, desenăm un oval pe jumătate din coala colorată, ca în fotografia de mai jos. Tot aici vedeţi şi urechile decupate din autocolant. Tot din autocolant lucios - altul decât cel folosit pentru urechi, decupaţi nasul iepurelui şi desenaţi cu carioca argintie sau albă, în stânga sus, o semilună. Aşa, nasul jucăuş va fi strălucitor.




Se decupează forma capului de iepure şi se lipeşte în partea de jos a unei coli albe. Apoi ataşăm urechile strălucitoare pe care le lipim pe cap, exact ca în fotografia de mai jos. 




Acum că suntem aproape gata, luaţi carioca şi desenaţi sprâncenele de deasupra ochilor, pe care îi lipiţi cu grijă. Sub ochi se lipeşte nasul, după care se desenează mustăţile care pornesc exact din zona botului. Tot cu carioca trasaţi conturul dinţilor pe care îi albiţi cu pasta corectoare.  



Vă întrebaţi cum de pare blănos Rilă-Iepurilă? Nimic mai simplu. Am haşurat cu creioane colorate în nuanţe de maro şi portocaliu toată faţa iepurelui. Ca să îi dăm şi ceva de mâncare, am desenat meniul lui preferat: morcovi, morcovi şi iar morcovi. Rilă-Iepurilă aşteaptă să vină la dumneavoastră acasă şi acest lucru e posibil doar cu puţină imaginaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu