joi, 31 ianuarie 2013

Shake – şi gustos, şi sănătos



După cum prea bine ştim, Cici Cincinescu are un succes nebun în orice activitate pe care o prestează pentru că nu renunţă nici în ruptul capului la cele cinci feluri de fructe sau legume cu care îşi completează alimentaţia în fiecare zi. Cum, cine este Cici? Cupicul cu câte cinci lucruri din fiecare: admiratoare, goluri marcate, medalii etc. Şi toate astea pentru că părinţii lui au descoperit cum să îl facă să consume cantitatea de vitamine necesare zilnic fără prea mult efort.

Astăzi o să vă oferim şi noi un sfat care se rezumă la un singur cuvânt: Shake.

Lucruri necesare:

1-      lapte/iaurt

2-     fructe proaspete (banane, căpşuni, etc.)

3-     miere

4-     cacao/scorţişoară

5-     propriul dumneavoastra cupic

6-     mixer/blender

La început spălaţi şi curăţaţi fructele, apoi turnaţi în recipient între 200 şi 300 ml de lapte sau iaurt. Eu zic ca astăzi să facem un shake gustos de banane. Aşa că adăugaţi bananele tăiate bucăţele şi una sau două linguriţe de miere. La oricare din activităţile de până acum poate să vă ajute şi cupicul. Odată ce aparatura se pune în mişcare, nu mai este decât o problemă de timp până când băutura se va putea consuma. Dacă folosiţi un blender, sub atenta dumneavoastră supraveghere, micuţul îşi poate mări gradul de implicare. Nu uitaţi! Cu cât contribuie mai mult la realizarea unui lucru, cu atât se va bucura mai mult de acesta şi încrederea în forţele proprii va creşte proporțional cu reuşita. 
La final nu vă rămâne decât să ornaţi shake-ul cu puţină scorţişoară sau cacao. Cupicul va savura o băutură sănătoasă, în care calciul și vitaminele atât de necesare dezvoltării lui se găsesc din plin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu