luni, 21 ianuarie 2013

Cine e Cupicu?





În primul rând, Cupicu este ceea ce se numeşte un ştrengar. Are un zâmbet larg, este fericit şi este mai mereu pus pe şotii.

În al doilea rând, este un copil foarte isteţ şi plin de imaginaţie, curios şi un pic cam aerian. De unde ştim asta? Păi, uitaţi-vă puţin la ochii lui înstelaţi!

Dar ce-i cu urechile clăpăuge? La fel ca în povestea „Scufiţei Roşii”, urechile mari îl ajută „să audă” şi să înţeleagă mai bine. Adică? Adică... e atent şi receptiv. Nu chiar la tot ce e în jur, nu, ci numai la ce îl interesează. De exemplu, nu aude că trebuie să-şi aranjeze hainele, dar aude imediat dacă e rost de o poveste, un joc sau de ceva ciocolată.

Hmmm! Şi are nasul mic. De ce oare? Logic, pentru că nu prea şi-l ia la purtare. Deci, nu-i foarte obraznic, ci doar năzbâtios. Nu prea îi stă în fire să facă răutăţi, deşi ele îşi fac apariţia... fără voia lui. Şi atunci îşi cere scuze şi te priveşte cu ochii lui înstelaţi.

Ce mai e? Da... are părul vâlvoi. Pentru că este un rebel din fire, un original, un visător, pe scurt, un copil care îşi trăieşte copilăria şi care nu prea dă doi bani pe „eforturile organizatorice” ale adulţilor.

Ce îi place să facă?
să alerge,
să deseneze,
să inventeze tot soiul de personaje, jocuri şi jucării
să asculte poveşti
să înţeleagă lumea şi, eventual, s-o transforme puţin... după gustul lui
să dezlege enigme şi mistere copilăreşti
să-şi demonstreze că ştie şi că poate
să descopere tot soiul de informaţii şi minunăţii

Poate că e obositor, vorbeşte prea mult (sau chiar întruna), pune un milion de întrebări, e mofturos, nu doarme şi nu vrea să se spele pe dinţi, mai spune şi câte un cuvânt urât... se mai întâmplă. Dar e simpatic, e inteligent şi, cel mai important, are personalitate.

El se poate numi Matei sau Andrei sau Radu... dar se poate numi şi Roxana, Ioana sau Diana. Cupicu este, ca s-o spunem pe şleau, portretul-robot al miilor (zecilor de mii? sutelor de mii?) de copii care îi seamănă.

Iar dacă toate astea vă sună cunoscut, înseamnă că sunteţi mândrii părinţi ai unui ştrengar al cărui nume de cod poate fi Cupicu şi că site-ul nostru vă este dedicat.
Vă aşteptăm deci, să descoperiţi aici tot soiul de activităţi (de la bricolaje la teste de inteligenţă, de la ponturi de gătit alături de copii la planşe şi desene, de la sugestii de ieşiri cu cei mici la propuneri de organizare de evenimente copilăreşti, de la poveşti de seară la sfaturi variate etc. etc.), pentru a fi cei mai buni părinţi posibili pentru Cupicul dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu