sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Ciocănele pane cu sos de iaurt şi garnitură de legume




Un prânz delicios şi sănătos, rapid de preparat.

Ingrediente: 8 ciocănele pui, făină, 1 ou, pesmet amestecat cu caşcaval.
Garnitură: 8 cartofi medii, 2 morcovi, 1 ardei gras roşu, 3 linguri ulei de măsline sau 50 g unt.
Sos: 400 g iaurt, sucul de la o jumătate de lămâie, eventual 2 căţei de usturoi, pătrunjel.



Preparare:
Cartofii se pun la fiert, în apă cu sare, timp de 30 de minute.
Ciocănelele se curăţă de piele, se spală, se sărează, se dau prin făină, prin ou, iar la final prin pesmetul cu caşcaval ras. Se fritează 10 minute, pe toate părţile, apoi se pot la cuptorul preîncălzit, pe hârtie de copt, încă 15-20 de minute.
Între timp se prepară sosul, amestecând bine ingredientele, apoi se pune la frigider, într-un castronel acoperit cu folie protectoare, 30 de minute.
Pentru garnitură, se taie bastonaşe morcovii şi ardeiul şi se trag în ulei de măsline încins sau în unt câteva minute.
Se decojesc cartofii, se aşază pe farfurie alături de ciocănele, legume şi sosul de iaurt, eventual de mai stropeşte totul cu suc de lămâie şi se ornează cu pătrunjel tocat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu