joi, 24 ianuarie 2013

Patinaj artistic... pe hârtie





Patinăm? Se poate şi altfel... Cum? Foarte simplu!

Luaţi o coală de hârtie A4, o pensulă groasă şi un tub de tempera (sau acuarele) şi trasaţi un chenar, să zicem albastru.


După ce aţi făcut o ramă în vopsea, decupaţi o pereche cochetă de patine. Pentru asta, aveţi nevoie fie de hârtie colorată, fie de autocolant, aşa cum e cazul tabloului nostru. Desenaţi patinele pe partea din spate, decupaţi-le cu un foarfece obişnuit, desprindeţi materialul autocolant şi lipiţi-le în interiorul ramei albastre.


Accesorizaţi patinele cu şireturi: în propunerea noastră, şireturile sunt din fetru verde, iar conturul este făcut cu ajutorul unei carioci albe.  Se pot decora şi cu sfoară, aţă, şnururi sau chiar şireturi de pantofi.
Urmează desenul lamelor patinelor: două linii scurte, verticale, pornind de la talpa patinei, şi o linie orizontală, lungă şi uşor curbă spre botul patinei. Ar fi minunat să desenaţi aceste linii cu o carioca argintie sau aurie, pentru un aspect deosebit şi strălucitor! Putem completa ornamentaţia tabloului cu fulgi sau cu steluţe sau putem scrie un mesaj mic şi simpatic în ramă. Depinde de imaginaţia fiecăruia cum va arata în final tabloul!



Această activitate ludică ajută copilaşul să experimenteze diferite tipuri de vopsele, culori, materiale, forme, suprafeţe etc. Desenând şi jucându-se cu o varietate de texturi, cupicul descoperă lucruri noi şi se familiarizează cu diversitatea de nuanţe, forme şi a texturi.
Într-o atmosferă plăcută, încurajat să se exprime plastic, cel mic va dobândi noi abilităţi, îşi va testa şi dezvolta puterea de concentrare, va descoperi o metodă de lucru interactivă şi îşi va dezvolta creativitatea!
Invităm părinţii să lucreze alături de copii: este o activitate relaxantă, iar relaţia copil-părinte va avea numai de câştigat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu