vineri, 25 ianuarie 2013

Zoo



Un cuvânt simplu care vă poate ajuta într-o zi în care aveţi puțin timp și cupicul din dotare s-a plictisit de activitățile obișnuite. Tot ce vă trebuie sunt 3-4 ore și 20 de lei ce sunt suficienți pentru ambele bilete de intrare. Odată ajunși în interiorul gradinii zoologice atenția celui mic va fi orientată cu precădere spre multitudinea de animale care mai de care mai uimitoare, colorate și diferite, așa că ar fi indicat să nu îl scăpați de sub supraveghere. 


De aici treaba dumneavoastră se complică, fiindcă orice specie cere o poveste care să facă legatura cu ceva ce cupicul știe deja. De exemplu dacă treceţi pe lânga ţarcul lupului, o trimitere la povestea Scufiței roșii ar trebui să fie folositoare. Evident nu o să puteți alătura fiecărui animal exotic o întâmplare pe care cupicul să o cunoască, așa că vă recomandăm să îi citiți informațiile de pe plăcuța de prezentare. Totuși, acolo unde noi nu găsim povești și prezentările oficiale sunt prea stufoase, mai avem un singur aliat: desenele animate. Suntem siguri că le cunoașteți la fel de bine ca și micuțul, așa că ar fi păcat să nu vă folosiți de asta. 



Câteva sfaturi importante sunt să nu hrăniți animalele, să nu faceți zgomote puternice sau să vă apropiați prea mult de spațiile în care sunt închise vietățile. Sigur după aceasta experiență întrebările cu privire la fel și fel de animale se vor înmulți, dar același lucru se va intâmpla și cu informațiile pe care cupicul dumneavoastră le va asimila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu