miercuri, 23 ianuarie 2013

E şi utilă, e şi cochetă...




Pentru cei care nu s-au mulţumit cu o tură sau mai multe prin parc cu bicicleta avem o invitaţie la pedale colorate:).



Pentru lucrare, avem nevoie pentru început de o coala de hârtie A4, de câteva creioane colorate, carioci pentru definirea liniilor desenului şi o farfurie de jucărie sau un capac de borcan de prin cămară.
Se desenează după conturul farfurioarei sau capacului două roţi şi se măsoară cu o riglă centrul fiecărei roţi. Pornind de aici, se trasează, fie cu rigla, fie cu mâna liberă, o linie care să „susţină” ghidonul şi încă una, la capătul căreia se va afla şaua (ambele verticale). Apoi, o altă linie orizontală va fi trasată de la şa la ghidon, şi alta, oblică, va coborî de la ghidon până la pedale. Se va obţine astfel un triunghi mai mare şi altul mai mic!
După ce schiţa bicicletei e gata, mai adăugăm listei de materiale o foarfecă simplă şi una cu modele, hârtie glasată, hârtie de ziar şi lipici. Cu ajutorul farfuriei iniţiale facem două contururi pe hârtii colorate şi le decupăm; obţinem două roţi mari, colorate, care se lipesc cu lipici solid, fiind mai uşor de mânuit. Pentru a obţine roţi haioase, ne putem juca si cu foarfecele cu modele şi putem utiliza hârtie de diverse feluri.
Se mai fac pentru fiecare roată câte 3 cercuri de mărimi diferite care se lipesc suprapus, de la mare (exterior) la mic (interior).
Se va obţine la final o bicicletă unică, cel puţin prin combinarea culorilor şi a straturilor de hârtie. Fiecare bicicleta poate fi accesorizată în funcţie de creativitatea fiecăruia!
Îndemnaţi copiii sa îşi exprime creativitatea prin desen şi rezervaţi-vă un răgaz suficient pentru acest moment. Dacă e încurajat şi se simte relaxat, cel mic va face lucruri surprinzătoare. 





Tip:
Lucrarea propusă va ajuta copilul să se relaxeze, să mânuiască diferite materiale şi sa le combine inventiv, îi va dezvolta creativitatea şi spiritul de observaţie si îl va ajuta să fixeze mai bine amintirea unei plimbări cu familia pe biciclete în parc. Va rămâne, şi fizic, o amintire plăcută, un desen al unui moment deosebit petrecut în familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu