marți, 22 ianuarie 2013

Fiţi activi! Ieşiţi cu bicicleta!


Afară este o vreme frumoasă, soarele străluceşte, iar copilul dumneavoastră nu-si găseşte sub nicio forma locul! Casa nu este cel mai bun spaţiu în care să-şi poată cheltui rezervele de energie... inepuizabile. Aşa că propunerea noastră ar putea să vă scape de o migrenă garantată, de lucruri sparte, precum şi de încercările nereuşite de adormire a cupicului!




Luaţi bicicleta de pe balcon...Cum, nu aveţi bicicletă? Lucrurile se complică, dar era de la sine înţeles că se va ajunge şi aici... Mergeţi la cumpărături, achiziţionaţi bicicleta, echipamentele de protecţie necesare (cască, genunchiere, cotiere). Apoi, împreună cu cel mai bun prieten al amintirilor (aparatul de fotografiat), ieşiţi în cel mai apropiat parc. Mersul pe bicicleta îi îmbunătăţeşte cupicului echilibrul, îl face mai atent la tot ce se întâmplă în jur, îi ascute reflexele şi, cel mai important, îl face să „ardă” toata energia acumulată, într-un mod plăcut.
Pentru început le recomandăm părinţilor să achiziţioneze o bicicletă cu roţi ajutătoare şi să apeleze la rezervele de răbdare pe care le au... dacă le mai au!
Plimbarea prin parc sau în apropierea locuinţei, pe trotuar, timp de 30 de minute până la o oră, o sa va aducă în mod sigur mai multă linişte în momentul în care, ajunşi acasă, cupicul se va resimţi din pricina oboselii. 




Şi încă un profit, deloc de neglijat: în cazul în care aveţi o listă de cumpărături de bifat în drumul spre casă, implicaţi-l şi pe cel mic, lăsându-l să care o parte din plase în coşul bicicletei. În acest mod va deveni mai responsabil şi mai atent la modul în care conduce. Distracţie plăcută!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu