marți, 26 februarie 2013

Mărțișoare cu zâmbet de primăvară!

Dacă ținem la exactitate, în scurt timp începe primăvara:) Care sunt semnele? Pe toate străduțele, cât de înghesuite ar fi ele, în toate piețele, se vând ghiocei, zambile și tot felul de flori parfumate, specifice anotimpului;toți artiștii handmade își expun lucrările prin târguri, toate dedicate Mărțișorului:);ar mai fi un motiv, cred primul de fapt-vremea se încalzește și invită la plimbări mai dese cu bicicleta, umple străzile de oameni bucuroși de lumină, de culoare, de soare, de zambet. Să sperăm că se va schimba și la noi haina mult purtată în iarnă, cu alte accesorii mai de sezon! Pentru a vă înveseli și a vă face un prim cadou de primăvara, ne-am gândit la o mica discuție despre ”cum să facem un mărțișor”?

Începem cu lista materialelor:celebrul șnur de mărțișor alb-roșu, câteva bucăți de carton colorat,hârtie cu imprimeuri, foarfeci simple dar și cu model, un tub de lipici solid, câțiva nasturi , paiete și multă energie:)

Mărțișoarele simbolizează începutul primăverii.Natura se trezește la viața, de aceea regăsim in modelele de mărțișor, multe motive vegetale, florale, gâze,inimioare etc Noi am pregatit pentru dumneavoastră mai multe modele, care să împace și gusturile celor mai conservatori dar și pe ai celor mai îndrazneți și mai inovatori:)
Desenați mai întâi pe spatele cartonului, cu un creion, un model: o inimă, un trifoi, o buburuză etc Noi am ales ca model o mașinuță:)


Decupați modelul și lipiți-l pe un carton dreptunghiular de mărimea unei etichete școlare.Alegeți bine culorile pentru model dar și pentru suportul cartonat.Bunul gust trebuie să fie prezent mereu!Accesorizați mașinuța cu două roți din nasturi colorați și haioși.Puteti să desenați cu o carioca, portiere sau faruri.Faceți o fundiță din șnurul alb-roșu și capsați-l aproape de model.Vă rămâne loc în partea de sus a dreptunghiului pentru un mic text:1 Martie,Primavară veselă sau orice urare cu gând bun si plin de prospețime.

Fiecare model de mărțișor poate fi personalizat.Încercați o buburuză cu buline din paiete negre sau un melc vesel cu cochilia din sfoară;poate v-ar surâde un trifoi cartonat pe care stă lenesă o buburuză-nasture etcVariantele sunt cu atât mai multe cu cât materialele sunt mai numeroase și mai variate!


Fiți creativi si faceți cadouri personalizate.Când punem suflet se întorc negreșit mulțumiri cu zâmbete și invers:) Primăvară cu zâmbete pe toate gardurile!!!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu