duminică, 24 februarie 2013

trusa micului artist

Oricine poate desena!Însă trebuie doar să înveți cum să analizezi o imagine și să cunoști câteva materiale necesare pentru realizarea desenelor.
Materialele de care aveți nevoie  se găsesc în majoritatea librăriilor.Începem lista cu hârtia pentru desen,creioane și o ascuțitoare.Pe măsură ce învățăm mai mult,putem încerca si alte materiale.
CREIOANE: avem nevoie de cel puțin trei tipuri de creioane-2H(creion cu mină tare,pentru contururi și detalii),HB(creion de duritate medie,pentru schițe) și 2B(creion pentru umbrire și marcarea liniilor directoare).Creioanele notate de la 4B la 8B sunt foarte moi,destinate obținerii umbrelor întunecate.




GUMA DE ȘTERS:e bună nu doar pentru ștergere.O puteți folosi și pentru a crea pete de lumină în desene.

CARIOCI:Cariocile sunt ideale pentru obținerea liniilor intense și a contururilor.Se potrivesc cel mai bine pentru crearea benzilor desenate.

CULORI PASTEL CRETATE ȘI ULEIOASE:Pastelurile cretate sunt moi,sfărâmicioase și dau un efect delicat ,estompat.Cu ajutorul pastelurilor uleioase se obțin culori mai intense.


VOPSELE ȘI CERNELURI:Sunt perfecte pentru desene hazlii și intens colorate.Acuarela este bună pentru obținerea unor nuanțe pale.Țineți minte:dacă folosiți vopsele sau acuarelă,trasați contururile cu un marker rezistent la apă,astefel culorile vor intra una in cealaltă atunci cand începeți să desenați.


Trusa micului artist se încheie cu un ultim material și anume HÂRTIA-Rețineți:hârtia neteda este buna pentru desene în creion și peniță.Hârtia aspra este ideală pentru desen în pasteluri,creioane colorate,cretă,cărbune etcHârtia de desen se vinde în topuri sau la bucată.Când pictăm pe ea se increțește.Mai exista hârtie presată la cald care este netedă,hârtie colorată de scris,hârtie texturată care e mai aspra etc.
Așadar,dacă trusa e pregătită și noi suntem plini de energie și inspirație ,mai e un singur pas pană la desenul propriu-zis:să ne facem curaj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu